Utbrott!

Sitter och pustar ut från ett utbrott på min data.. jag måste vara en av Sveriges mins tekniska personer! och detta är det andra utbrottet jag fått idag och som gjort mig sjukt arg. innan idag vara det när jag hade ett praktiskt nationellt kemi prov. det gick åt skogen och läraren fattade inte att jag inte fattade o var inte så behjälplig och allt det där i en röra gjorde mig sur! och sen nu så får jag detta arga utbrottet också! så just nu känns det som om man faller och faller, väldigt obehaglig känsla! som om hjärtat slår fortare och man blir sjukt trött! ska försöka lugna ner mig och sluta få såna här utbrott! jag vet ju inte hur aknen påverkas av stress och sånt här. har inte haft några problem med det innan men man vet ju inte!

Något positivt är ju att det nu är påsklov i 10 dagrar! och även några av de sista dagarna av min roaccutan kur! fast det är både positivt och negativt!

120 dagar!

Idag är det exakt 17 veckor med roaccutan!!

Jag har ganska mycket träningsvärk i mina armar och de är torra också. mina händer har fortfarande kvar det där såren från när jag blev riven av misstag och det känns som om jag kommer få några väldigt fina ärr där!! inte så kul! ansiktet är slätt och fint förutom två finnar nära min ena öga. men de försvinner nog snart. och sen är de min haka.. den vill ju inte som jag vill, den har två stora ömmande finnar som gör ont. jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den!? lite jobbigt med solen och så nu när det är så jäkla varmt ute, men jag kämpar på! annars är jag bara lite trött o så, är en jobbig vecka nu innan påsk med mycket som ska göras och bli färdigt!

Jag vet inte riktigt hur många dagar till jag ska gå på roaccutan.. iaf så blir det 5 dagar till med full dos 6 tabletter alltså. Sen vill jag gå i 5 dagar till men kanske då att jag minska dosen eller något, för att kunna vara i solen tidigare. men mer om det kommer senare under denna o nästa vecka!

Vilken typ av akne har du?

Akne kan delas in i olika kategorier beroende på hur svår den är!

Till er som inte går på roaccutan!
Akne är en hudsjukdom!

1. Acne comedonica Mestadels pormaskar, knappt några infektioner alls. = finnar ibland inget alvarligt.

2. Acne papulopustulosa Mestadels inflammationer, små varfyllda blåsor. = mer finnar, och även kanske rodnad i ansiktet.

3. Acne nodulocystica Den svåraste graden av finnar. Stora varfyllda blåsor (cystor) som ofta bildar ärr. = bölder, som knutor går ej att klämma på!

Jag har den senare versjonen och det är ju den som är värst! Jag blir lite irriterad på människor när de säger att det är normalt att ha akne. jo visst är det. men inte som jag har det! om man hade de senare versjonerna ska man fundera på att gå till doktorn på allvar! har man mer än tio finnar i taget så har man mycket akne enligt apotekets råd. och sen brukar folk säga ja men det går över när du blir äldre o blablabla.. nä det kanske det inte gör på många många år och isf när det hade gått över av sig själv så hade man haft ett rött ansikte fullt av ärr! och idag finns det mycket bättre hjälp hos sjukvården än när våra föräldrar var i vår ålder så våga gå till en läkare om det ser för jävligt ut! och lyssna inte på folk som säger men du är fin ändå o det går över.. mår du inte bra av det så gör något åt det något som fungerar på riktigt.. och bättre att fråga någon en gång för mycket än för lite!

.Sur.Irriterad.Arg.

Humöret är inte på topp.. jag lyckas göra mig själv arg o andra sura.. av roaccutan kan man ju få alla möjliga konstiga biverkningar man kan även så såna psykiska saker. jag tog inte dom på allvar innan jag menar varför skulle någon ta livet av sig o bli deprimerad av något som hjälper en? men det finns ju.. för några år sen var det mycket tal om roaccutan i tidningar som aftonbladet och andra medier o då var det just om hur farligt det vara att ge sina ungdummar den här medicinen. jag tror nog mer på det nu när jag läst lite om det och själv märkt hur jäkla sur jag blir.. jag är annars en sån människa som nästan aldrig blir sur eller arg men nu har jag börjat märka att jag blir mycket mer irriterad på folk. jag brukar annars bara rycka på axlarna o säga vem bryr sig. men nu kan jag ju inte hjälpa det. o när man säger så så känns det lite som att skylla på men jag var ju full jag kan ju inte hjälpa det! men så är det ju inte.. o efter jag fått utbrott på halva världen så blir jag arg på mig själv för att jag blivit arg på alla andra.. jobbigt!! ska försöka att inte få utbrott på saker men det är svårt just nu när jag verkligen blir sur.. vet inte om folk kommer fatta det.. o det känns som om jag skyller allt på medicinen o jag bli så tröt på att hela tiden säga jag men det är för att jag går på en farlig medicin! nu har jag fått skrivit av mig detta o hoppas på att morgondagen blir bättre vilket den säkert blir.. nu ska vi vara positiva!!!!

Sol bränd..

Ja.. jag har lyckats bränna mig i Sverige i mars månad! starkt jobbat från min sida.. inte så många andra som kan ha gjort det!! fan vad sur jag blir.. varför skulle jag vara så här känslig?

Detta ställer till med en hel del problem!
Jag tror ju inte att jag kommer kunna vara med på idrotten nu när vi snart ska gå ut! jag menar vad skulle jag ha på mig isf? mjukisbyxor, tjocktröja o typ en jätte hat för att skydda huvudet?? eller hahaha typ burka!!! ja man kan ju ha solkräm kanske. typ solfaktor 50 då eller något?
Och när man tex ska gå till tåget vissa dagar hur ska det gå till? jag kommer ju inte kunna vara ute alls känns det som..

Jag var mest orolig för solen innan men när man läst om andra som det fungerat bra på så trodde jag att jag ändå skulle kunna vara ute, men ack så fel man kan ha! o jag som var så glad för att solen o våren kommit..

Just nu så är jag ganska röd i ansiktet och varm också!

Hejdå solen vi ses om två månader typ.. Hej burka o solkräm i mängder!

115 dagar!

Då har det gått 115 dagar av min roaccutan kur!

Just nu har jag väldigt torra armar just nu det svider när jag ska smörja dem.. ajaj säger jag bara!
Jag har även fått tillbaka det där med att man ser suddigt i veckan, men där får jag väl skylla mig själv att jag antagligen inte hade ätit ordentligt..
Och jag vaknade även en natt och det blödde ur min näsa.. inte så kul usch fy blä!
Sen vet jag inte om detta har med roaccutan men igår så frös jag väldigt mycket det kändes som om jag skulle frysa ihjäl fastten jag hade fyra filtar på mig. och när jag kollade min temperatur så hade jag 35,9!!!! inte normalt! jag vet att jag frös mycket efter ett ha börjat på min behandling, gjorde det i ungefär en veckas tid då.

Idag var jag ute lite gran typ en och en halv timme kanske. jag försökte att sitta med ryggen mot solen men på något viss så kanske jag har lyckats bränna mig i mars!! hoppas verkligen inte det.. jag är väldigt ljushyad så skulle kanske inte förvåna mig om roaccutan gör så jag knappt kan vara ute!! jag är just nu alldeles röd i huvudet. men det kan bero på att jag varit i en bastu med.. men vid det här laget borde det ha försvunnet ju.. jag det ger sig imorgon eller senare under kvällen om jag har bränt mig eller inte! :/

Sol o vårkänslor!

Solen o värmen kommer mer och mer för varje dag och det är härligt att för några sekunder vända ansiktet mot solen och längta tills sommaren är här! men för länge ska man ju inte stå i solen. men den gör en så mycket piggar och redo att kämpa för att komma i mål. min helg var inte så underbra.. jag var lite deppig av olika skäl men så fort det blev måndag och man kom till skolan och fick träffa lite vettiga folk så blev allt mycket bättre! idag har jag haft en kort dag i skolan som följdes av en promenad ner till stan för att klippa mig. har varit lite emot att klippa mig nu när jag går på roaccutan men förra veckan kände jag att jag fick ta tag i mitt liv lite och gå och klippa mitt lite slitna hår så det gjorde jag! och nu känns det mycket bättre! sen fick jag halv springa ner till tåget för att komma hem och nu ska jag in igen för o träna.. har även en dödande träningsvärk i axlarna och benen! men man får ju på det igen och hoppa i basängen! men även det ska jag väl klara solen lysser ju även i simhallen!

110 dagar!

Idag var det hundratio då jag! har använt roaccotan i 15 veckor o 4 dagar. börjar få lite ångest för att sluta med tabletterna tänk om det inte räcker?? tänk om allting blir som det var innan! men samtidigt så vill jag sluta, vill att det ska bli sommar så allting kan bli bra!

Men till hur det är. jag har fått fyra finnar, bölder på rad på min hacka de kom igår.. jag är riktigt irriterad på dem o det gör ont! varför?? min näsa har slutat vara torr o blodig. och jag måste dra ner på mitt sockerintag! sen har jag märkt att min hud på händerna är jättetunn, jag får lätt sår på händerna som jag inte vet hur jag fått dem o sen tar det lång tid att läka. jag blev riven av misstag inte hårt bara så naglarna skrapade lite men det blev fyra stora djupa sår som blödde! inte så bra! så ser det ut just nu.

Hår special.!

Jag sa tidigare att jag fått lite torrare hårbotten, men jag har inga problem med håravfall dock. och jag tvättar håret 5-6 gånger i veckan pga min idrott jag är simmare. jag hade inga problem när jag åt 5 tabletter så det måste vara när jag höjde till 6 st som jag blev torr.

Jag provade att ta i olja här om dagen i håret och massera in det ordentligt i hårbotten. jag tog inte oljan i hela håret för det hade blivit alldeles för jobbigt att skölja av tror jag, för jag har väldigt långt o super tjockt hår. jag tog sån vanlig olja som man köper på apoteket.. jag använder även samma olja till att tvätta bort mascara med vilket som är jättebra för huden runt ögonen den är alltid mjuk o fin. men man kan ta vanlig matolja i håret också om man har sån hemma. och då kan man använda det som inpackning och sova med håret i en handduk och skölja av det på morgonen.

Sen är det jättebra att även ta en vanlig hårinpakning iaf en gång i veckan, (vilket jag är dålig på att göra). men man märker skillnaden på håret. efter inpackningen blir håret mycket mjukare och snyggare. själv använder jag en inpakning från elvital.

Och det sista tipset är att köpa schampo o en återfuktande gel till håret på apoteket. funkar nog bäst på lite tunnare hår. provade den gelen men jag får liksom inte ner det till hårbåten har för tjockt hår som sagt! det lilla av gelen som kom på min hårbåten värkar fungera iaf. vet andra som tycker det funkar mot kliande och torr hårbåten så kanske är värt att prova.

När aknen försvinner så finns ärren kvar!

Svar på en kommentar! tack så väldigt mycket o en stor kram tillbaka, och hoppas det går bra för alla er där ute som använder eller inte använder roaccutan och har akne!

Jag tänker inte så mycket på mina ärr.. jag vet att jag ser hemsk ut men jag är ju iaf len i ansiktet o har inte bölder på kinderna längre! skönt.. men någonstans där i bakhuvudet har man ju tanken om att det för alltid eller iaf en lång tid kommer finnas kvar där.. inte lika kul att veta. och om jag ska vara ärlig vet jag inte om jag har mycket ärr har inte sätt någon som har akne ärr direkt. så från den slutsatsen och från eget tänkande tror jag att jag har ganska mycket faktiskt. usch usch! jag har bara på båda kinderna. jag har även funderat på att göra laserbehandling på ärren senare, man måste vänta 6 månader efter avslutad roaccutan behandling. men jag ska först se om ärren blecks något i sommar av solen och sen får jag se. det är ganska dyrt att göra laser o jag vet inte om det gör ont eller så. så det alternativet finns ju alltid om man vill få bort ärren.. men till vilket pris vet man ju inte! så solen är det först jag ska prova med mot ärren.

Okej jag har ganska stor panik när det gäller att läga ut en bild på mitt ansikter men ja här kommer en hemsk en! om man lutar sig bakåt och kollar på bilden ser man hur det värkligen ser ut!
Så här ser mitt ansikte ut just nu.. allt det som syns är ärr!

105 dagar!

Känns som om tiden gått sjukt långsamt de senaste 5 dagarna när jag vaknade idag och kollade kalendern så trodde jag det gått fler! men icke.. men som sagt så är det dag 105!

Min hud i ansiktet är inte så torr men däremot har jag fått ett nytt problem.. min hårbotten har blivit jättetorr.. panik, panik.. vet inte riktigt hur jag ska lösa det problemet. funderar på att ta olja i håret o massera in i hårbotten imorgon men jag har så tjockt hår så det känns som om det kommer bli lite jobbigt. och i almenhet så är benen ganska torra smörjer de varje kväll nu. o läpparna får jag smörja hela tiden. det var lite om det ja!

Kan även berätta att jag var på sista blodprovstagningen idag innan jag slutar på roaccutan, kommer kanske göra en efter att kurren är avslutad med. det gick väldigt bra, jag blir så glad när man får en sköterska som faktiskt kan sticka i mina armar. minna blodådror är väldigt svåra att hitta nämligen, så jag är ingen dröm att sticka i. men hon idag kunde verkligen sitt jobb. jag hoppas på att inte få något stort blåmärke. iaf så får hon dagena guldstjärna!

Du måste stå på dig!

Jag känner och ser så många som har mycket akne men inte gör något åt det.
Jag brukar fråga om de har gått till läkare eller om de använder något för sin aknen. efter som det kan vara en väldigt känslig fråga så visar jag alltid mitt eget ansikte och säger något i still med (jag ser lika dan ut så jag menar inte illa). men svaret brukar oftast bli att nej det har dom ju inte, men de kanske använder någon skrubb o lite ansiktsvatten. jag berätta alltid också själv vad jag använder, vilken läkare jag går till o vad jag använt tidigare om de vill veta det.
Det stora problemet med akne är ju att vi alla är olika. så det finns ju aldrig något riktigt rätt eller fel. Ända undantaget för det värkar vara roaccutan. för alla vi som har mycket akne och har provat en del andra läkemedel som inte funkat så fungerar roaccutan för alla! (vad jag sätt iaf).
Och det finns ju så mycket olika krämer och skit som de säger ska fungera mot akne.. men hur vet man vad som är rätt för just dig?? det är jättesvårt! det ända sättet att veta är ju att prova sig fram.. men det är en väldigt jobbig process. du måste ju tro på allt du får av läkaren och göra precis så som de sagt till dig! och när du använt det ett tag och inser att denna krämen kommer inte att hjälpa mig i heller. nä då är det bara till att prova nästa. det sliter verkligen på en, att först få ett löfte men gång efter gång så fungerar det inte. även om det är jobbigt så får du aldrig, aldrig någonsin strunta i ditt problem. du måste stå på dig till läkaren o fråga massa frågor om vad det finns och fråga även om detta inte funkar vad ska vi då göra? och du ska alltid få ett svar. du ska aldrig ge dig!
Du måste stå på dig! För det är du värd..!

Trött, är det verkligen fredag!?

Du det kan man ju fråga sig alltså! det känns som tröttheten tar överhand o musklerna vill inte riktigt hänga med, o menads huvudvärken börjar komma o så vet man ändå att det är fredag för folk typ säger det till mig hela tiden. men själv så tror jag att det är måndag av olika skäl :/ lite sjukt.. men jag pallar inte bry mig! jag orkar inte festa o jag orkar inte bry mig.. hahaha så nu sitter jag här.. kulkul.. aja när jag ändå sitter här o klagar så får jag väl säga att trötthet kan man ju också få av roaccutan! o det händer ibland.. samt att man kan drömma sjuka drömmar såna som är som en mardröm men inte så obehagliga bara sjukt konstiga o inte alls värkliga.. jag är för trött för att orka, efter en sådan här vecka så kan det väl bara bli bättre eller? vi hoppas på det bästa o lägger oss för en dejt med sängen o en bra film! imorgon blir det träning o lite annat som måste göras! o så får det bli en bättre kväll imorgon!! nu sitter jag snart o sover..

100 dagar!

Jag trodde det skulle kännas mer.. mer med 100.. det skulle vara speciellt.. ist blev det en ledsen dag med sorg i sig av andra anledningar tyvärr.. men men.. till hur det är!

Jag har typ en enda riktig finne på min ena kind, ingen i pannan o ingen på andra kinden. min haka lever dock sitt eget liv o har lite småsaker på sig.
Jag tror jag blivit lite torrare på benen än innan antagligen för att jag nu går på 6 tabletter om dagen. så jag får smörja mer med hudkräm på mina ben.
Annars är ansiktet lite så som jag skrev i dag 95 att jag har typ hudlösa fläckar.. att jag är röd o blank där o det känns inte helt bra.
Och jag har även ett problem med att jag får sår i mungiporna.. sjukt irriterande.. men får smörja med läppsyl. Annars hoppas jag på att det går framåt!
Jag får väl firra för mig själv på något viss.. typ en kärleksfilm, mys o en liten, liten, pyteliten choklad sak..

Kan man förebygga?

Jag vet inte? går det? Hum, ja till viss mån kanske, men inte så att man inte får några finnar alls.

Som liten: när jag var liten blev jag alltid tillsagd att tvätta mig med tvål i ansiktet dock gjorde jag aldrig det.. det delen tror jag faktiskt kan ha inverkan på din hud i unga år. jag fick finnar som 8-åring och det var det inte många som fick. o de jag vet fick det i så ung ålder har idag ett helvete!! jag är ju en av dem.

Ditt hår: sen har jag även fått berättat för mig av en läkare att man inte ska tvätta håret så att shampo o balsam rinner ned på rygg o bröst för det finns ämnen i det som ger finnar. detta är helt sant jag slutade duscha mitt hår ned på ryggen och finnarna försvan. nu mera måste jag sått o vrida huvudet åt ena o andra hållet för att inte få shampo på mig. lite jobbigt men man vänjer sig.. o det hjälper prova!!!

Ärftligt: men sen kan ju även akne vara ärftligt och ja då finns det kanske inte så mycket att förebygga med! :/ Mat: vad du äter kan också ha inverkan.. de säger att choklad o ost inte är bra.. men sen säger man att det bara är bullshit?? ja jag vet folk som om de äter för mycket choklad blossar upp riktigt i ansiktet. dock gör jag själv inte det. sen har det kommit en ganska ny undersökning om att mjölk produkter inte skulle vara bra för hyn. det kan jag kanske tro på lite för när man åt tabletten tetralysal så fick man inte äta eller dricka mjölk produkter 2 timmar före o 2 timmar efter. och både idag o igår hörde jag på två olika saker på radion om folk som slutat äta kolhydrater och socker och de sa att de både blivit smalare o fått fin hy.. hum mina kolhydrater vill jag fan inte ge upp men sockret får jag nog minska på!

Solen: var i solen på sommaren o försök ta hand om din hy efter bästa sätt.

Smink: smink kan vara en stor bov ibland.. så se till så du har något bara.. oljefri o icke-komengionelig ska det vara..

Rör ej: o just det människor KLÄM INTE!!!!! vad ni än gör.. dock ibland så ja gör man det ändå men ni får ju ärr..

Är allt bara bullshit eller stämmer något??
Det är ju olika från person till person men mina råd är: Tvätta med tvål som liten - Skölj inte ned shampot på ryggen - Ät inte sådant du känner din hy reagerar dåligt på - Kläm inte - Var i solen - Använd bra smink.
Säkert mycket jag glömt men alltid en hjälp för någon!

O just det höll ju på o glömma att det är dag 99!!!!! imorgon 100!! jippi! då blir det en fin förklaring om hur det står till.. haha..
Tycker bilden passar bra in o jag vill säga med att ni inte ska tvätta alldeles för mycket på ansiktet för det är inte heller bra!

Barn säger alltid sanningen!?

Barn säger alltid vad de tycker och tänker och är inte blyga för att fråga. jag har råkat ut för några olika situationer när barn undrat om mitt ansikte vissa lite mer komiska o andra lite hemska!

Förra sommaren när jag jobbade i en kiosk på ett bad hände detta! en dag var det två pojkar som kom och skulle bada med sina föräldrar. de båda pojkarna sprang förre mamman o pappan till insläpps luckan. de började prata med mig och så helt plötsligt frågar den ena pojken vad jag har i ansiktet? den andra är snabb o frågar om det är myggbett jag har i hela ansiktet! jag log och sa nej det är finnar, sådant man får när man blir äldre. jaha.. säger pojkarna o så undrar de hur gammal jag var. jag svarade att jag var 15. de nickar och berättade hur gamla de var. så kommer deras föräldrar o betala och hela familjen går in och badar. de kanske glömde mig efter 5 minuter men jag kommer aldrig glömma dem iaf. myggbett var något nytt! och tänk om de bara varit myggbett men det hade nog också gjort ganska ont..

Jag har även haft prao på en skola i klass 1 o 2 (barn som är 7-8 år). de undrade också vad jag hade i ansiktet och jag berättade att det var finnar. de tittade med stora ögon på mig och undrade om det smittade. jag skrattade och sa att nej de gjorde de inte. flickorna tyckte det var lite äkligt men så sa de att jag var fin ändå. det var så gulligt! underbara ungar.

Just nu är jag simledare till barn i lite olika åldrar. och jag misstänka att mindre barn typ 3-5 år blir rädd när de ser mig.. speciellt om de redan är lite rädda o inte vill göra något o så kommer jag där o frågar, ska du inta vara med.. då vänder de huvudet ifrån mig o skakar på huvudet åt mig. och det är ju inte bara som innan när det stod ut på kinderna utan jag har ju fortfarande massa ärr och de är ju också röda.. så de måste tycka att jag ser läskig ut. men jag får väl försöka se glad ut och så småningom så vänjer även de sig vid mitt utseende..

Men det värsta jag var med om var en gång när jag hade på mig en tröja som var urringad i ryggaen och två tjejer viskade till varander precis backom min rygg och sen böjad skratta och när jag vände nig om tittade de med en konsitg äklad blick på mig.. jag hade sådan lust att smälla till dem.. tyvärr gjorde jag inte det! efter den dagen använde jag inte en sån tröja på väldrig väldigt länge.. nu är min rygg mycket bättre och då när detta hände var den inte i sitt värsta skick iheller.. det glömmer jag aldrig iheller, de har säkert men inte jag!

Don´t Laugh At People Who Can´t Help It.. Bitch!!

95 dagar!

Whow! 95 dagar känns länge! jag har berättat för några av mina vänner om den fina nyheten om att jag kommer sluta på roaccutan siste mars. de blir nästan lika glada som mig över det men gladas är ju så klart jag! de säger även att det verkligen blivit bättre det är en lättnad och jag tar tacksamt emot den komplimangen. denna sommaren kommer bli så bra känner jag på mig!

Idag har det varit en riktigt solig och fin dag. jag var ute och gick en halv timme i förmiddags o det var härligt kan jag säga. är inte orolig för solen ändå jag menar den känns ju som om det är fel att vara ute när solen skiner på mig nu. jag är en väldigt vit människa och blir lätt solbränd även om jag vet att jag inte kan bli det nu så är det ändå en hemsk känsla. huden beter sig bra tycker jag. lite mer utslag kring hakan och munnen har jag de är långlivad.. bara min stackars näsa som är blodig.. usch låter så hemskt men ja jag ska ju skriva precis hur det är! jag har även blivit förkyld så det gör ju inte det hela bättre precis! o det gör ont.. vet ingen bra kräm men det känns som om jag får kolla upp det snart..

Längtar till dag 100 känns stort och tror jag ska fira det på något viss. hahahaha låter inte klokt men ja!

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0