Att känna sig bekväm med akne!?

Godmorgon! Dagens seriösa ämne, att känna sig bekväm med akne! Går det? Har man ett val? Hur fan gör man? Jag vet inte! Jag vet vad mitt största problem är, att tro på när någon annan säger att jag är snygg eller vacker det har aknen satt stopp för.. 
 
Var ska jag börja? Att ha akne och känna sig bekväm, snygg, vacker och självsäker är ju inte det lättast. Jag har för det mesta alltid haft en sky helvetes självsäkerhet när jag vet att jag ha svar på tal och vet att jag är "bättre" på en viss sak än någon annan. Jag har aldrig tänkt på mig själv som att akne kan stoppa mig men ibland när jag sätt mig själv i spegeln på morgonen eller råkat göra det i skolan för där varit en spegel på väggen har jag fått en chock och en påminnelse om hur jag faktiskt ser ut. Akne har egentligen aldrig passat ihop med hur jag ser på mig själv.. Men då den gjort sig påmind har den där känslan av att man kännt sig full och äcklig kommit fram igen. Så vacker och snygg har jag inte känt mig så ofta just pga mitt ansikte. Jag kan gå osminkad för mitt ansikte mår bättre utan smink när jag går i skolan och är hemma. Men när man festar, träffar någon speciell eller ska ta foto så har jag smink. Så länge jag inte blir allt för påmind om hur mitt ansikte verkligen ser ut så är det inga problem.. Alltså göm alla speglar och mobilkameror.. Hahaha svårt i dagens samhälle när snapchat finns.. Den är inte min bästa vän kan jag ju säga.. Men men...
 
Med åren har killar sagt till mig att jag är snygg eller vacker var på jag har väldigt svårt att tro dem för jag inte ser mig själv som det så ofta. Därför frågar jag alltid som följd fråga varför de tycker jag är snygg eller vacker. Svaren har blivit många.. Pag min kroppsform, ben, rumpa, leende, personlighet och ibland säger de att min ansikte är vackert. Varje gång någon har sagt det brukar jag tycka att personen i fråga är bokstavligen dum i huvudet!.. Jag menar va? Jag har finnar, bölder, ärr som gör att jag får en rödare ton i ansiktet. Men de har tydligen ändå tyckt de vilket jag inte kan förstå..
 
När vi sen kommer till den punkten när en kille rör mitt ansikte så håller jag på att smälla av några gånger! Jag tycket att han borde tycka att det är äckligt att ens röra mitt ansikte. Och jag själv får en sån obehaglig känsla av att han gör det.. Jag säger alltid till killen att han inte får röra mitt ansikte var på han undrar varför.. Jag säger att det är äckligt för där står ut saker.. För att jag inte är len och har finnar.. De brukar tycka att detta är konstigt och förstår inte alls varför jag tycker att mitt ansikte är äckligt! Och de brukar inte sluta att röra mitt ansikte ändå fast jag fortsätter tycka att det är lite obehagligt vad dom än säger! Jag vet inte om jag någonsin kommer vänja mig vid det.. Eller om jag alltid kommer att ta upp min egen hand och känna hur mitt ansikte känns idag och hur många bölder man känner..
 
Jag vet inte vad som krävs för att jag sak känna mig bekväm! Det är att mitt ansikte ska vara lent och sakna akne och ärr.. Men vad är det som krävs för att det ska ske? Det vet vi inte än...  

3 kartor Diane!

Ledsen för dålig uppdatering har till och med blivit nytt år för länge sen!..
 
Idag börjar jag på den 4 kartan av Diane! I bipacksedeln står det att efter 3-4 månader ska man märka skillnad nu har det bara gått 2,5 månader men jag har ätit 3 kartor. Jag har mindre akne nu än i november men jag har fortfarande finnar och nu har jag några djupa bölder på varje kind. Smörjer i stort sätt varje kväll med Differin i ansiktet och Essex hudkräm på dagen. Nu när det är så kallt och man blir torr använder jag oftast inte något smink i ansiktet för det ser inte bra ut om ansiktet är torrt. Jag känner mig verkligen inte vacker i ansikte men jag vad ska man göra? Jag får fortsätta vänta på ett mirakel! 
 
Någon annan som ätit Diane? Eller som har något bra tips? Eller bara vill berätta sin berättelse om att ha akne? Jag vill veta släng in en kommentar! 

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0