Det rullar på..

Inte så mycket nytt just nu..
Allting rullar på, dock är det höst så huden är torr.
 
Igår kunde jag inte använda rollern för att jag tyckte huden var alldeles för torr så tog bara på hudkräm innan jg gick och la mig.. Men ikväll ska jag använda rollern och bio-oil..
 
Hösten kommer ju inte bara med torr hud utan även med ett och annat utslag.. Just nu har jag lite i pannan och runt munnen!.. 
 
 
 
 
 

Efter 4 gånger!

Igår kväll använde jag dermarollern för fjärde gången! Jag tycker kanske att man kan se en liten skillnad.. Men allting fungerar bra med rollern för det gör inte så ont och man blir röd i ansiktet efter man använt den men det går över under natten. Men jag använder som sagt inte smink dagen efter på huden. Jag tränar inte heller morgonen efter jag använt dermarollern! Dock gymade jag i morse och det sved faktiskt i ansiktet när man svettades så det ska jag helst inte göra om!! Det ända jag har lite problem med är att jag tränar 4 morgnar i veckan så kan inte använda rollen de kvällar innan. Så blir ett litet problem.. Men jag ska mins använda den 2 gånger i veckan och gärna fler om jag kan! 
 
Liten uppdatering om hur det går. Kommer lägga in bild senare när jag ser en större skillnad i ansiktet!

6 månader efter roaccutan!

Idag har jag varit utan roaccutan i 6 månader! Ett halvt år.. Det är inte klokt så lång tid det är! Men fortfarande har min akne hållt sig borta. 
 
Igår började jag att använda min dermaroller för att nu börja bekämpa mina ärr ordentligt. Och det är ju först efter 6 månader som man får börja göra något för att ta bort ärren. Jag hade ju egentligen tänkt göra laser men eftersom jag fick höra tala som dermaroller så vill jag testa det först! 
 
När jag vaknade idag så hade det röda lagt sig i ansiktet och det så ut precis som vanligt. Det varken sved eller gjorde ont. Dock tog jag inte på något smink för att undvika irritation eller att få in några bakterier.
 
Så allting går åt rätt håll! :)
 
 

540 nålar..

Man brukar ju säga att tusen nålar gör ont! Men 540 nålar räcker mer än väl! Men ska man blir fin får man bita ihop lite gran eller hur!? Jag får tänka på att snart har jag förhoppningsvis inga ärr kvar!
 
Ikväll har jag använt min dermaroller för första gången! Det gjorde lite ont och jag blev väldigt röd på de områdena som jag rullat på. Efteråt sved det lite, lite den känslan att det brinner i ansiktet. Jag gjorde noga rent rollern förre och efter jag använt den med klinisk sprit, det gör man även med ansiktet förre. Efter man använt rollern på ansiktet så tar jag på bio-oil som också hjälper till att få bort ärren. Det bästa är att man gör detta innan man går och lägger sig för annars är man väldigt röd och risken för att man får in bakterier i det små hålen i huden är större. Man ska inte heller använda rollern på delar av ansiktet som har utslag. Så jag använde den inte på min panna för där har jag lite små utslag fortfarande. Jag kommer att använda rollern mellan 2-3 gånger i veckan till att börja med. Man ska inte svettas efter man använt rollern så det är inte så bra att göra det kvällen innan man har idrott på morgonen. Och eftersom jag simmar så ska jag inte göra det för nära att jag har träning i heller. 
 
Imorgon är det 6 månader efter roaccutan! Då berättar jag hur ansiktet ser ut på morgonen efter att man använt rollern!

Dermaroller!

Redan idag har min dermaroller skickats hem till mig! Jag beställde den från skinroller.se för då två dagar sen, alltså söndags kväll och idag tisdag kom den hem till mig. Så leveranstiden är jättesnabb! Det finns olika storlekar och jag beställde 1.0 mm för jag har ärr som varken är ytliga eller djupa. De är sådär mitt i mellan. Den kostar 379 kr och det är fraktfritt och man kan beställa med faktura. Men vad är nu en dermaroller? Ja, haha det vet jag knappt själv än men så här står det om den iaf!
 
Dermaroller:
 
Med hjälp av 540 små mikronålar av kirurgiskt stål så stimuleras både hudens kollagenproduktion och återskapandet av nya hudceller. Redan efter ett par behandlingar kommer du se din hud återfå sin spänst och lyster efter vidare behandling minskning av både rynkor och ärr. Vår hudroller är även ett perfekt verktyg för att motverka och förebygga bland annat bristningar.
 
Den sägs göra samma jobb som laser. När man använder dermaroller så är det några saker som är viktiga att tänka på som att:
- Inte dela din dermaroller med andra människor.
- Var noga med att rengöra dermarollern förre och efter användning med desinfektionsmedel.
- Använda någon form av kräm efter behandling som ger näring. Krämer som är rika på A, C, E eller D-vitaminer. Tex bio-oil.
- Använd inte rollern på redan irriterad hud. 
 
Jag längtar tills jag kan börja använda den!! För det är egentligen först på söndag den 7 oktober som det är 6 månader efter roaccutan, det är då man får börja behandla ärren!!! Så jag vet inte om jag ska göra det ikväll eller vänta!? Lite beslutsångest! 
 
Ja vi får se hur jag gör!? Men det är tack vare en läsare som jag fått detta tipset om dermaroller och utan henne hade jag nog aldrig hört talas om dermaroller eller köpt en! 
 
 
Bild på dermarollern!
 
 

Skolfotografering..

Idag var det fotografering i skolan!! Både klassfoto och enskilt.. Vi hade det direkt på morgonen till och med innan vi skulle ha börjat egentligen. Ansiktet vara sminkat och för första gången på kanske fyra år så kändes det helt okej att fotas.
 
Detta har annars varit något jag inte sätt så mycket fram emot just pga mitt ansikte och aknen. Förra året så mådde jag inte alls bra över att behöva göra det. Jag hade bestämt i förväg att jag skulle stå med min vänstra sida mot kameran för att det var den sidan som såg lite bättre ut än den andra.. Om man nu var tvungen att välja!.. Och förra året så fick jag stå med vänster sida mot kameran och jag blev nöjd med det fastten man ser att jag har extremt mycket akne. För ett år sedan gick jag inte med smink varje dag för att jag tyckte det kändes obehagligt. Så den dagen vi fotades så la jag på ett tjockt lager smink precis innan fotograferingen och sen tvättade jag bort det efteråt.. 
 
Men i år så var mitt ansikte alldeles lent och nästan helt fritt från aknen. Jag var lite torr men så blir det nu när det börjar bli kallare. Jag fick stå så min högra sida syntes hade ju varit bättre om min vänstra synts men det spelade en mindre roll i år. För det kändes på något viss som jag vunnit över något. Det var nog en dröm att få stå där och för första gången på många år känna sig fri.. Fri från aknen.. För att för ett år sedan kunde jag inte gissa att det skulle vara så.. Jag skulle inte i min vildaste fantasi tro på att det skulle vara sant.. Men det är det!
 
Sen hur bra fotot blir vete fan men iaf så var min hud strålande och den är jag nöjd med!!!
 
Och snart börjar nästa kamp att bekämpa ärren! För igår beställde jag en dermaroller! 
 

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0