Tidningsartikel

Hittade en tidningsartikel om akne och roaccutan där de intervjuat en doktor som är mycket positiv till roaccutan.
 
Den är från en tidning som heter Land som finns över hela Sverige. Det är nummer 47. Jag kan dock inte hitta någon länk till artikeln så ett foto på den får duga..!
 
Här står om de tre olika stegen av akne man kan ha.
 
1. Lindrig akne. (Ytliga finnar och pormaskar).
- För att bota: Tvätta ansiktet med tvål morgon och kväll. Kan även använda akne lösning eller gel med sailcylsyra. Kläm inte på finnarna, detta försvårar läkningen.
2. Måttlig akne. (Varblåsor, med inflammerade talgkörtlar).
- För att bota: Kan köpa receptfria preparat med bensoylperoxid som luckrar upp pormaskarna och hämmar tillväxten av bakterier. Recept belagda krämer med uttorkande ämnen, som A-vitaminsyra. Även krämer med som hämmar bakterietillväxten.
3. Svår akne. (Inflammerade bölder som kan ge djupa ärr). 
- För att bota: Receptbelagda A-vitaminkrämer till att börja med. Läkemedlet Roaccutan som innehåller isotretinoi. Detta är det mest effektiva för svår akne. Finns även tetracyliner (ett långtids antibiotika). är dock påväg bort för att det ökar risken för resistenta bakterier.
 
Här står även att ärftligheten spelar roll om man får akne och i viken grad man får det. Jag själv har kommit underfund med att jag har fått det från min morfar som har haft en svåra aknen precis som jag. Minna föräldrar har inte haft några större problem med akne. 
 
Läkaren i artikeln säger att idag ska ingen behöva få ärr eftersom att det finns bra läkemedel mot svår akne. Jag har inte haft den turen att slippa det eftersom att det för mig tagit en enormt lång tid innan jag fått roaccutan. Jag har haft dåliga läkare och blivit runt skickad på olika ställen.. Detta beror ju på att de läkare jag först fått gå till inte har varit specialiserade på hud vård. Och sedan när jag kommit till en hudläkare så har hon inte varit bra för hon har inte lyssnat på mig. Hon har inte tagit mig på allvar och hjälpt mig ordentligt. Detta är mycket frustrerande. För detta handlar om mitt ansikte. Och något som faktiskt påverkar mig resten av livet. Akne är något som fortfarande viftas bort och inte tas på allvar! Läkarna har en stor okunskap.. Men de ska tas på fullaste allvar tycker jag! Det är viktigt och det påverkar många ungdomar psykiskt av att de ser ut som de gör i sitt ansikte! Och man får ärr.. 
 
Läkaren i artikeln talar även gott om roaccutan! Jag vet att de kan vara jobbigt att ta roaccutan för man tänker på att man inte får dricka alkohol, sola, att man blir torr i hud och läppar, kan få håravfall och muskelvärk. Men det är så värt att gå på roaccutan.. Hela livet förändras man blir av med sin akne och får att slätt ansikte utan finnar och stora varbölder.. 
 
Många ungdomar skräms upp när de läser på internätt om roaccutan men man ska inte tro på allt och man ska prata med sin läkare om det. Vad han/hon tycker om roaccutan. Sen så klart så tycker jag att man ska läsa sådana bloggar som min om folk som gått på roaccutan och berätta om hur det är och tipsar om bra saker!  
 
 
 

Fuck ärr!

Rubriken säger precis som jag tycker! Fuck ärr! Varför ska man ha såna räcker det inte med att man ståt ut med akne? Tydligen inte! Men det finns ju något som jag tror kommer hjälpa mot även detta. Det är dermaroller och bio-oil.
 
Jag har varit dålig på att blogga och har inte så mycket nytt att berätta. Men här om dagen kom mitt skolfota hem i brevlådan! Det var inte så kul när jag såg det för man ser mina är tydligt! Hur mycket man än försöker dölja ärren med smink så går det ju inte när de har lite djup. 
 
Huden känns inte rolig.. Den känns gammal och inte fast.. Hoppas det blir bättre!
 
Bild från idag. Jag har använt dermarollern igår så ansiktet är lite rödare än vanligt! Men hoppas ni ser hur det ser ut ändå. (Lutar man sig bakåt så ser man tydligare)
 
 
Och här är skolfotot! Man ser det inte lika bra när man fotat fotot men ändå det syns!
 
 
 
 

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0