När man tränat!

När jag har tränat simning och kommer hem på kvällen så är inte ansiktet i bästa form! Det känns stramt, lite torrt och irriterat.. Och ikväll har jag fått några utslag också.. För att bekämpa utslagen så tar jag på rengörings sprit, eller vad man nu ska kalla det! Och det bästa att göra är att ta bort sminket innan träningen ordentligt med sminkborttagning men det är jag lite dålig på! Inte bra!!! Sen är det även bra om man tar på hudkräm direkt efter träningen innan man åker hem. Men det är ju inte alltid man gör det. Och då får jag antingen vänta tills jag ska gå och lägga mig och då ta på min bio-oil mot ärren eller ta hudkrämen ist. Men det är ju bäst om jag ta bio-oil för ärrens skull. Dock ska jag köpa något annat mot minna ärr snart, en dermaroller. Men det ska jag skriva mer om i ett annat blogginlägg! 
 
Jag är lite dålig på att ta hand om mitt ansikte efter jag tränat!! Det måste jag ändra på.. Men nu ska jag fixa mitt ansikte för kvällen och gå o få min skönhetssömn!

5 månader efter roaccutan!

Idag är det så mycket som 5 månader sedan jag slutade på roaccutan! Det känns som en evighet sedan.. Men samtidigt som om det var igår! Så mycket har hänt sedan dess!
 
Just nu har jag som sagt ärr mest på kinderna.. Jag är inte så stolt över dom! Senast idag så önskade jag att om man bara hade dragit lite i mitt skin på båda kinderna åt sidan så hade det sätt så mycket bättre ut! För när man har de ärren så bli de liksom röda o lite gropiga. Inte vackert! Men jag försöker göra så ärren blecks lite med hjälp av bio-oil.
 
När det gäller själva aknen så har jag någon finne på hakan och lite ojämnheter i pannan! 
 
Det är 5 månader sedan jag tog den sista tabletten roaccutan och 3 månader sedan medicinen gick ur min kropp!

-Smink-borttagnings-medel-

Vad är ett bra sminkborttagningsmedel? Det är en mycket svår fråga har jag kommit fram till! För det beror på vilken hudtyp man har.. Man lär sig av sina mistag ibland när man använder något som är fel för ens hud.. Men sådant inser man ju inte förren ett bra tag efteråt när man provat något annat!
 
Här är iaf lite olika produkter som jag använt och använder för att ta bort smink!
 
När jag tar bort mascara så använder jag en "vanlig" olja från apoteket.
Det som jag tycker är så bra med att använda denna är att den är bilig och lätt att få tag i.
Den är jättebra för huden för olja mjukgör ju huden och speciellt runt ögonen är det många som blir torra för att de använder något annat som torkar ut huden när du ta bort mascaran.
Den passar alla hudtyper och den tar både bort vanlig mascara och vattenfast.
Så den här enkla produkten rekomenderar jag starkt. 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen använder jag denna rengöringsprodukt från Garnier för att ta bort foundation och puder.
Den kostar runt 50 kr och går att köpa i både mataffärer och typ ålens.
OBS! Denna har jag inte använt när jag gick på någon av mina läkarutskrivna mediciner. För då var mitt ansikte alldeles för irriterat av alla krämer som skulle bekämpa aknen!
Men nu när jag inte har några uttorkande mediciner eller så mycket akne så fungerar den bra att använda när man har använt smink. Men dock använder jag den inte varje dag och bara om jag haft på mig smink.
Jag tättar helst inte mitt ansikte i onödan för det kan också irritera aknen! 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tidigare har jag använt en serie från apoteket som sminkborttagningsmedel.
Deep cleansing som är lengst till höger fungerar mycket bra när man har akne. Både på svårare akne och även om man bara har en finne då och då. Detta vet jag för att jag haft vänner med lite akne som använt produkten. 
I början använde jag denna produkten för att bli av med min akne.. Detta var för flera år sedan när jag gick på mellanstadiet. Och efter som jag hade en svår akne så gjorde ju inte dessa produkter så jag blev av med aknen. 
Men deep cleansing kan man mycket bra använda som sminkborttagning!
Ansiktsvatnet till vänster tycker jag dock är lite för uttorkande när man har mycket akne.
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta ansiktsvattnet är lite mildare och för torr hud. Det använde jag lite ibland när jag gick på olika mediciner om jag hade heft smink på mig. Också från apoteket.
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sen är det alltid bra att ha en hudkräm till ansiktet!
Och där är det bästa jag provat denna Essex kräm från apoteket!
 

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0