Inte långt kvar!

Det känns rätt knäppt faktiskt att det snart är slut! Bara två dagar kvar sen är det över och medicinen är ute ur min kropp! Då är roaccutan borta och allting blir som vanligt, förutom en sak förstås! Jag är normal, jag är inte äcklig i mitt ansikte, jag är inte knutig och röd eller fruktansvärt hemsk! Då är det bara ärren kvar! jag snackade om det senast idag med folk men det är så svart att först att sen är det faktiskt över! det är så stort, jag har håligt på i 6 månade och nu så slutar mitt liv handla om roaccutan. som tar upp en stor del faktiskt! jag kommer alltid vara så sjukt tacksam över att jag fått använda roacctan för det har räddat mitt liv kan man ju säga! Jag ångrar inte en minut av den tiden!!

Såg en bild som lass upp från Polen nu. den är tagen med min egen kamera och allt med det var först när jag såg den på facebook som jag insåg det. min rygg är underbara! den är helt finn fri. det har jag ju vetat innan en av mina bästa vänner har sagt det många gånger och tyckt att den var så fin nu. men det har aldrig slaget mig så som när jag såg bilden! tyvärr har jag ingen bild innan roaccuatn på min rygg. men jag kan säga att den kanske inte var så vacker! och det är båda roaccutan tjänst och att jag inte duschar så det rinner ner schampo o balsam på ryggen!


Bilden är tagen i Polen måndagen den 28 maj!

Tillbaka från Polen!

Nu är jag tillbaka från Polen! jag har haft riktigt kul och hade lätt kunnat vara där längre! och solen har inte varit så jobbig faktiskt! jag hade till o med på mig shorts när vi gick i staden på rundtur o det var soligt. men jag hade så klart smort in minna ben med solfaktor 25 och mitt ansikte med solfaktor 50. men ansiktet brände jag lite på söndagen fastten jag smorde mig två gånger, en gång innan jag gick ut och en mitt i rundan! lite irriterande med ansiktet men det gick över när jag smorde med min hudkräm essex i ansiktet. annars har allt gått bra min hud har inte varit torr iaf. och jag har bara bränt huvudet lite en dag! så det är ju verkligen framsteg sen jag brände mig i mars! sen har jag varit lite dum o gjort sånt som jag inte ska men jag fick inte ont i magen iaf så det borde gå bra! och nu är det inte många dagar kvar tills jag är normal.. eller iaf närmare normal! jag längtar tills jag kan lägga mig på gräsmattan och jag också får sola! ;)

Inte långt kvar nu!!! Tagga!!!

7 veckor efter!

Bara en ända vecka kvar nu!! kan inte vara lyckligar tror jag.. allting har gått bra än så länga min akne är borta och jag har ett slätt och fint ansikte. och med tanke på allt som jag har fått göra under tiden och nu efter roaccutan behandlingen så är det värt var ända minut! fastten jag haft torra läppar. fått smörja in mina ben o armar varje kväll. när mitt blodsocker sjönk och jag såg suddigt. att jag inte fått dricka eller vara i solen så är det värt det.

När jag steg upp i morse och kollade mig i spegeln och insåg att det är verkligen är underbart jag har bara några få enstaka utslag och mitt ansikte är bara så mycket bättre än vad det varit på många, många år!

Om en vecka när jag får vara i solen det är då nästa steg i behandlingen börja. att bli av med ärren!

Kan inte vara mer lycklig! Nä nu får jag sätta lite fart planet väntar inte till Polen!

Polen nästa!

Nu är allt packat och klar inför imorgon! då blir det att flyga till Polen och vara där i 4 dagar på klassresa. kommer bli jätte kul tror jag. men solen är inte lika rolig! men jag får se om jag överlever ändå.

Har bränt mig idag också lite fastten jag haft solfaktor 50 i ansiktet när jag kört moped! det är inte lätt det här.. det med biverkningar är ju så olika. jag har inte fått någon muskel värk eller håravfall men jag är extremt känslig för solen!

Aja nu ska jag sova för jag är trött och måste vara pigg i morgon bitti! men jag ska så klart skriva imon om 7 veckor efter också!

Solbränd igen!?

Ja! jag har bränt mig igen! jag fattar inte att detta är sant, men det är det! jag har inte solat o jag har inte varit i solen. men jag har kört moped. fullt på kläd! men tydligen så kan man bränna ansiktet igenom visiret! det är så löjligt så det inte är sant. jag blev ganska irriterad när jag insåg detta! så nu sitter jag här röd o varm i ansiktet.. typiskt! skrattretande är vad det är.. men ja inget att göra åt! får kämpa på nu de sista dagarna som är kvar innan jag får vara i solen igen! och det kanske blir svårt! men jag ska försöka! på lördag blir det varma Polen!!!!

Sol och värme!

Nu har jag äntligen provat min solkräm med solfaktor 50! den var bra men väldigt kladdig hela tiden, torkade aldrig in i huden! Och när jag går ut och går så har jag stora solglasögon, keps! hatar keps men har fått ge med mig om jag inte vill bränna mig i ansiktet! och en shal som jag tar över huvudet om det blir för mycket sol, haha! Ser nog väldigt rolig ut men hoppa ingen ser mig! och så klart så har jag solkrämen i ansiktet! och kläder som täcker hela kroppen. Men även om jag försöker att inte få någon sol på mig så får jag det ändå för mitt ansikte har fått färg.. eller iaf min fräknar som brukar synas när de fått sol på sig. För på vintern syns de inte alls.. usch.. hur man än försöker så kan man inte gömma sig för solen!

6 veckor efter!

Idag har det gått 6 veckor sedan jag slutade med roaccutan och nu är det bara 2 veckor kvar av efterbehandlingen, skönt!! jag längtar efter solen!

Mitt ansikte är lite matt eller vad man ska säga, huden känns liksom inte ungdomlig. det är inte riktigt på topp. men jag försöket ta hand om den på bästa sätt. som jag skrev för någon dag sen så har jag fått några utslag också som jag inte är så glad för! och resten av kroppen är inte så torr längre. benen har inte dom där konstiga utslagen längre och jag har bara lite rivmärken och lite blåmärken kvar. och mina armar smörjer jag in kanske var annan kväll nu mera. alla andra symtom som jag märkte innan under roaccutan behandlingen som tex att jag fick sämre syn ibland när jag inte fått i mig tilräkligt med mat märker jag inte längre. dock tror jag att jag fortfarande kan bli lite arg.. eller få panik ångest attack.. eller vad man ska säga.. fick en igår! men det brukar sluta med att man inte orkar mer o bara vill sova!

Efter dessa 2 veckor som är kvar så ska jag börja äta vitaminer och så ska jag köpa en kräm eller olja som kan hjälpa mot ärr! och så får jag se hur jag ska sköta mitt ansikte, kanske får kolla runt på lite bloggar och se hur andra har gjort!

Lite allt möjligt!

Meningen var att jag skulle lägga upp en bild från när jag gick på roaccutan. jag hittade bilden igår och tänkte att men så förändring på så kort tid från då till nu. men jag insåg att den var lite för hemsk och det gick inte så bra att försöka göra så att ögonen inte syntes.. så vi skiter i det!

Idag har jag varit ute på stan, utan solkräm dock. men det gick faktiskt bra ändå blev inte bränd, tur det! kan även säga att det går ganska bra att inte äta socker, känner mig duktig! och imon kommer det vecko raporten om hur det är just nu!

Svar till Nova! Glad för din skull att du bara har två veckor kvar :)
Min hud har aldrig riktigt varit fett, den har tvärt om varit torr o irriterad innan jag började på roaccutan. men det kan ju bero på alla andra läkemedel som jag har haft i mitt ansikte innan. min hud var inte perfekt när jag slutade. min haka var knutig och jag var inte alls nöjd med den. men efter kanske 2-3 veckor så var även den fin. sen har jag fortfarande en sån här innebränna eller vad man ska säga, en knöl på min kind. som jag verkligen hoppas försvinner snart. och som det står om roaccutan så förbättras huden upp till 8 veckor efter avslutad behandling! så jag tror absolut att det kommer bli bra på dig med! Kram Karolina.

No sugar for me!

Allting har bara förbättrats från det att jag slutade på roaccutan. men igår märkte jag lite försämring faktiskt.. några utslag som fick mig till att panika! vet inte riktigt vad det beror på.. om det är att jag använt smink några dagar i rad eller om det kan vara något annat, som choklad och socker.. jag säger hela tiden att jag inte ska äta så mycket sånt men det går aldrig så bra med det.. men nu har jag VERKLIGEN bestämt mig för att nu får det vara nog! för det hände något som fick mig till att tänka om! inget socker mer för min del.. iaf så lite så möjligt! sant sommar och man ska vara i form också! vi får se hur det går för mig!!

By the way 10 dagar kvar till soliga polen!

5 veckor efter!

Har fått två nya finnar.. eller utslag under huden.. inte kul.. men jag tror dom försvinner om jag tar på min mirakel medicin som jag tar på när jag får några enstaka finnar!

Annars är det mesta bra! har fått många positiva kommentarer om mitt ansikte av folk denna veckan och det gör mig väldigt glad! de tycker det har blivit så mycket bättre. men det alla inte förstår är att det som finns kvar i mitt ansikte som syns är ärr. så det får man berätta för dem och säga att det förhoppningsviss går bort med hjälp av solen i sommar!

Bara två veckor kvar tills jag åker till polen! där kommer förmodligen vara varmt och skönt o mycket sol, så jag får vara försiktig men fy vad skönt ändå!! och det är bara 3 veckor kvar tills jag får vara i solen och allt annat!!!

Solfaktor 50!

Jajamen det behövs när jag måste vara ute! har inte använt den än men köpt den har jag gjort! ska bara använda den i ansiktet för det är en sån speciell för ansiktet! kommer mer info om hur den är när jag provat den!

Den andra jag har som är solfaktor 25 var inte bra till ansiktet för jag tyckte att solen gick igenom för mycket när jag använde den! och jag brukar använda den i vanliga fall på sommaren för jag är så pass ljus hyad så är nog bättre med faktor 50 nu då!


Solkrämen är köpt på apoteket och kostar 159 kr.

16 år!

Idag blev jag 16 år gammal.. jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva den dagen utan akne! jag skulle aldrig kunna ha vågat tro det! men idag är det den dagen och idag är inte mina kinder fulla av utslag.. det är inte äckligt.. det är perfekt, för utom ärren! men jag har iaf ingen akne! jag kan le och inte vara rädd för mitt ansikte! jag är lycklig och så sjukt tacksam för att roaccutan finns!

Exakt en månad utan roaccutan!

Det är exakt en månad idag sen jag tog de sista roaccutan tabletterna! känns faktiskt som om det var längre tid sen.. antagligen på både gott och ont. jag har ju märkt en förbättring även under denna tiden som jag inte tagit tabletterna på och det är jag glad över! allting går åt rätt håll!

Hade ute idrott idag.. vilket som jag inte visste om i förväg tyvärr.. det gjorde mig sjukt irriterad! men hade som tur långa byxor, men en kortärmad tröja och ingen solkräm tyvärr.. men tack och lov så var något med mig idag för solen gick i moln och förblev så resten av lektionen!

Dåligt smink..

Jag har sagt innan att det är viktigt vilket smink man använder. man ska ha ett som täcker bra men det ska ju även vara bra för huden, speciellt när man har akne ju! själv har jag ju hittat ett nu som är super bra. det är Fit Me foundation och puder från Maybelline New York. den är bra för att den är oljefri och icke-komedogent, vilket som betyder att det inte täpper till porerna från att andas. har man finnar ska man kolla efter det när man köper smink. så se till så att produkten är det så är den bättre för din hud. men Fit Me hittade jag i år första så innan har jag använt annat smink som inte har varit bra för min hud! (bild på Fit Me finns i inlägget "bra foundation" och pudret i "bra puder")


De två som är från vänster är inte oljefria och så. alltså inte bra för en akne hud. men den till höger är oljefri och icke-komedogent.

Detta är de olika foundationerna som jag använt under åren. + då Fit Me som jag har nu! Jag tycker att man inte ska använda smink på huden varje dag om man har akne. för att det är ju faktiskt inte bra för huden och med fel produkt känns det bara äkligt på huden!

Så mitt råd är! använd inte det varje dag. hells bara till fest eller om det är något riktigt speciellt till vardags. fasten jag vet hur äklig och ful man känner sig så får man stå ut! jag har inte använt smink på huden så jätte mycket för jag har under de tre senaste åren gått på olika krämer från läkare som man skulle ha på under dagen och då kunde man inte ha smink. på ett viss är jag glad för det, fasten jag hatade det då! för det dåliga sminket kanske hade gjort det värre! vem vet!

Roaccutan! ♥

4 veckor efter!

Idag har halva tiden efter avslutad roaccutan kurr gått, så nu är det 4 veckor kvar av efterbehandlingen.

Jag har typ en finne under huden kvar. sen är resten slätt och fint i mitt ansikte. jag har ju som sagt många ärr som jag inte är så glad över! men det är ju bara 4 veckor kvar och sen får jag vara i solen och då kommer lite av det blekas bort hoppas jag. smörjer med solkräm när jag ska gå ut och jag försöker att inte gå i solen när jag måste vara ute. Jag smörjer läpparna när jag behöver det vilket som inte är så ofta längre.

Minna ben som hade utslag innan smörjer jag varannan kväll med helosan salvan och varannan med den vanliga ACOs hudkräm. och minna armar när det behövs med min ESSEX kräm. och ansiktet varje kväll och efter jag duschat så det inte ska bli torrt.

Allt känns bra och jag tror detta ska bli riktigt bra, ett liv utan akne!!

Solen är inte min vän!

Solen är ingens vän egentligen.. man bara tror det.. jag tycker väldigt myckrt om den egentligen men jag får ju inte var ute.. och det är ju väldigt jobbigt.. folk lägger upp bikini bilder o skriver sommaren är här eller något! kan inte hjälpa att jag också hade velat vara ute o sola. men jag får vänta lite till.. och det är ju så varmt. och jag är livrädd för att gå utomhus kan jag ju säga, verkligen livrädd!

Kan även berätta om en annan sak jag var med om här om dagen när jag var på apoteket. det var en kvinna som jobbade där och när jag berättade om att jag precis slutat på roaccuatn och hade 5 veckor kvar innan allt skulle vara som normalt igen. så berättade hon att hon också gått på roaccutan för ett antal år sen. men hon var inte lika positiv som jag och alla andra jag läst om. hon sa att hon fått mjäll av det och att hon än idag hade torra läppar. hon tyckte det var en livsfarlig medicin och det håller jag ju med om att det är, men det känns som det är värt det för att bli av med roaccutan!

Dessa problem har jag inte haft och det med läpparna har jag märkt blivit mycket bättre. de är inte lika torra nu som innan under kurren. det är jag väldigt glad över! och det finns faktiskt människor som inte är nöjda med roaccutan konstigt nog?

Ansiktsbild..

Här är två bilder på hur det ser ut just nu!

Detta är den fina sidan, vänster!


Den lite värre, höger!


Är ju inte vakert men jag lägger ut den ändå! har lovat att vissa bilder på hur det förbättras!

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0