Hudkrämen min bästa vän!

Ja när man går på roaccutan så blir man väldigt tor i både huden o läpparna så man får vara rustad med hudkräm.. (L) min vän tycker den luktar som keramik.. det tycker inte riktigt jag men den luktar inte perfym iaf..

Jag använder ESSEX till ansiktet, det är en jätte bra kräm som man kan köpa på apoteket..
Till resten av kroppen använder jag ACO:s hudkräm, jag använder den oparfymerade. och denna köps också på apoteket.
Och till läpparna använder jag PL3 som går att köpa på Ålens..
Och ett bra tips är att om man ska ha smink så använd en (oljefri och icke-komedogent) produkt.. man kan fråga personalen om man inte hittar rätt.. jag har iaf denna o jag tycker den är väldigt bra!

Let me tell u about hard work..

Jag har använt många krämer och två olika tableter, en av dom roaccutan.
Här kommer lite bilder och namn på vad jag använt de senaste åren.
Det har inte varit lätt.. jag har kämpat mycket.. det värsta är när man får något och man verkligen tror på medicinen men så fungerar det inte.. känslan är inget funkar det känns som om det bara blir värre o värre ist.. Det är hemst!

Jag började med att använda apotekets ACO produket. (runt år 2007-2008)
jag började med att använda apotekets produkter.
Sen bytte de utseende och innehållet i flaskorna var inte heler riktigt samma.. jag tyckte det blev sämre då. (runt halva år 2009)
Nu bestämde vi att det var dags att gå till läkaren. vi gick till den vanliga kliniken/ motagningen. (runt slutet av år 2009 början av 2010) och då fick jag en kräm som heter DALACIN!!! jag tyckte inte att den var så bra.. den var för mild i sig så den hjälpte inte alls.. jag gick på den under vintermånadena...
...........................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................
Sen var jag hos doktern för att jag hade halsflus och doktern undrade om jag gjorde något för min acne? o när det gjorde jag inte för den förra läkaren hade sagt att det inte fans så många saker att få hjälp med.. o att man bara kunde använda dem på vinten för att man inte kunde vara i solen när man använde dem.. men det var en lögn!!! så då skrev han ut DUAC till mig (den 20 maj 2010) det funkade inte heller.. men det var något starkar i sig och var en gel.. geler är starkare..
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
När inte denna krämen heller fungerade blev jag skickad till hudläkaren på sjukhuset.. då fick jag de första tableterna och blev lovad av doktorn att jag skulle bli "fin som en nyponros" jag kommer aldrig glömma de orden!! jag fick TETRALYSAL och en kräm som jag skulle abvända samtidigt, EPIDUO! (20 september 2010)
Jag fick gå på återbesök under tiden jag behandlades. och den krämen jag använde var lite för stark tsm med tableterna så jag fick en annan milader kräm vid namn FINACEA! (24 januari 2011)
Det blev bätter med tabletterna men det blev inte nyponros bra... och läkaren sa att jag skulle sluta på dem och prova p-piller ist.. men eftersom min pappa harde haft propp i benet så var jag tvungen att ta blodprov och tester på det som tog lång tid.. så undrtiden provade jag PROACTIV från tv-shop ni vet.. det fungerade inte på mig tyvärr för jag har inte yttliga finnar.. men jag gillade produkten.. den fick ansiktet att kännas rent o fint.. (mars-april 2011)
Sen fick jag äntligen mina p-piller.. men ytterligar en gång blev jag besviken!!! det hjälpte inte.. inte bättre, bara sämre i böjan o sen inget! känndes ju inte så bra... (5 april 2011) gick på dem första omgången kanske till september)
Jag slutade på p-pillerna o bytte dockter.. den gamla kunde inte hjälpa mig tyckte jag så jag gick till en privat ist! där fick jag tre olika krämer.. DIFFERIN, SKINOREN, MICROCID. den första var en gel lite starkar. den andra en kräm som var mildare, och den tredje en punkt produkt.. man blev vit av den inte så snyggt precis.. de två första krämerna skulle jag använda den ena varanandag o sen den andra.. (16 augusti - 30 november 2011)
Sen funka ju inte dom iheller så då sa privat läkaren att jag skulle få ROACCUTAN... MEEEEEEEEEEEENNNNN!!! man var tvungen att gå på TETRALYSAL i tre månader först o jag sa men vad bra det har ju jag redan gjort.. NÄÄÄÄ så kunde man ju inte göra för det måsta vara samma läkare som skriver ut båda medicinerna... jävla bull!!!!!!!! så då fick ju jag gå tillbaka till den gamla docktern.. o först skulle man ju ta prover igen o ja.. o börja på p-piller igen en hell månad innan man fick ROACCUTAN!!! varför är dom så jobbiga...?? men äntligen så fick jag roaccutan!! (den 30 november 2011) happy day in my life!!!
Jeheeeeee!!!
Så..
LET ME TELL YOU ABOUT HARD WORK....

Jag använder ROACCUTAN!

I denna blogg kommer du få läsa om vad jag använder och har använt för mediciner. om har det känns att ja se ut så här. och vad som hjälp eller ja egentligen inget fören nu när jag fått roaccutan.

Roaccutan är ett läkemedel som inte är godkännt i sverige men har används här sedan iaf 1990-talet. så för att få det måste det skickas en ansökan från doktern till läkemedels veket. du måste även ha gått på tableter som heter tetralysal i minst 3 månader innan du får roaccutan. läkarna verkar inte vara så väldigt glada för att skriva ut roaccutan. men man ska stå på sig.

Roaccutan är en farlig medicin som sagt. när du använder den så får du vara försiktig med vissa saker.
du får inte = var i solen + solarium, dricka alkohol, bli gravid, äta för mycket socker, idrotta för mycket.

Om du gör något av detta så = blir du brännskadad, får leverskador, får att missbildat barn, får diabetrs, får muskelvärk.

Ja det finns även tusen andra hemska bivärkningar.. men man kan säga att de jag nämt är viktigast. och om du är tjej så är du tvungen att gå på p-piller eller ha något annat prventivmedel, kondom räknas inte.. så p-stav, p-plåster, spiral, mm..

Bivärkningar som jag har fått är att man får torr hud både i ansiktet o resten av kroppen och torra läppar. så fuktkrämen få vara din bästa vän.. sen känner jag även av när jag inte ätigt på ett tag hur mitt blodsocker sjunker och då börjar jag se dåligt.. då är det bästa att äta en frukt eller macka. och jag känner att jag inte kan äta för mycket sötsaker får då mår jag dåligt. dock har jag inte haft några problem med muskelvärk och jag tänar väldigt mycket! det är positivt!

Idag har jag gått på roaccutan i 61 dagar! jag tar fem tabletter dagligen varje morgon!
Jag kämpar på!!!!!!

Välkommen till min nya blogg!

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0