Tetralysal 100 tabletter!

Nu har jag ätit 100 tabletter och har ungefär 100 kvar! För se lite hur många och hur länge jag ska hålla på måste minns äta tills 2 maj! Har precis börjat på packet nummer 2 så känns ändå bra halva jobbet gjort och halvägs i mål! Skönt och med tanke på att det fortfarande är snö ute och inte så mycket sol eftersom man inte  ska vara i solen när man äter tetralysaler! Allt funkar bara har för tillfället fått två stora bölder i ansiktet annars inget. Jag använder min kräm differin på de finnarna som dyker upp under natten och tar på hudkräm efter träning för jag blir så torr.
 
Skönt med påsklov så man kan träna och sova massa vilket som är bra för huden och slippa stressen och press!
 

Vintern håller i sig!

Vintern vill inte ge med sig! Just nu snöar det för fullt utanför mitt fönster. Idag har jag tagit en ledig dag eller ja jag är sjuk så kallat eller insnöad om jag så vill. Det här vädret gör mig inte glad.. Min hud mår nog inte heller så bra av det. För jag får ingen sol, även om man inte ska ha så mycket sådant när man går på tetralysal men  ändå. Sen är det ju så kalt och man blir torr i huden och så blir man så hängig, trött och vill bara sova! 
 
VÅR OCH SOL NU TACK!
 

Akne i släkten!

Akne är ju som sagt något som kan vara genetiskt och som går i arv. Jag har antagligen fått de dåliga generna  från min morfar har vi konstaterat för han hade samma akne typ som mig. Men även min farmor hade problem med akne som ung men hade då inte svår akne som var som bölder. Båda min föräldrar har haft lite men inte några stora problem. Men nu har även min yngre bror får akne. Jag ser varningstecken och får lite panik. Liksom vad fan ska han nu också behöva gå igenom allt detta som tar en satans massa år? Och det är ju så himla fult. Visst vägen kommer bli lättare eftersom jag gått igenom allt redan och vet vad som man ska kräva av läkarna samt att jag nu har en bra läkare. För jag fick ju börja att gå till den allmänna mottagningen som jag så kallat är skriven till och sedan bli skickad vidare till husläkare.. Men det känns så deprimerande räkte det inte med att jag skulle gå igenom det? Jag hade som störst problem på kinderna och hakan medan min bror nu har panna, näsa och haka. Kan ju hoppas på att han har en mildare variant och att han slipper så många mediciner.. Men chansen ser kanske inte så ljus ut! Men vi får väl vänta lite och se vad som händer med honom.. 
 
Det är viktigt att man ser problemen i tid och gör något åt dem. Det är viktigt att be om hjälp. Är man yngre så ska man ju få med sina föräldrar. Det kan inte vara så lätt alltid. Jag fick med min mamma när jag var yngre vi gick till läkaren och verkligen provade och när det jag fick inte fungerade så gav vi inte upp! Men min pappa har aldrig fattat detta med akne.. Han säger bara att det är något alla tonåringar har och att det går över.. Varje gång han säger det blir jag så förbanad och ledsen. Världen fungerar inte så! Men de fattar inte han fastän han vet att jag gått på roaccutan och allt annat. Han tror bara att akne är något som försvinner en dag. Vilket det absolut inte gör! Så när min bror nu har fått mycket akne på en kort tid det rör sig om 2 månader som det blossat upp riktigt. Så säger min pappa bara ja han har lite finnar vadå då? E du rent dum i huvudet eller? Ja tydligen är människan det!
 
Åh jag blir så arg och tokig på detta så det inte är sant.. Men vad jag vill säga är se dig själv, dina syskon, vänner och andra människor du kanske kan hjälpa. Hjälp dem att få upp ögonen för problemet med akne så det blir behandlade fort och de slipper dålig självkänsla, år av smärta och framför allt ärr!

1 månad med tetralysaler!

Idag har jag använt tetralysalerna 1/3 av tiden alltså 1 månad! Tiden går fort och det är skönt. Aknen håller sig i schack och har bara några utslag.. Nu börjar solen och våren komma fram och det är jätteskönt snart har jag en hel sommar framför mig där jag ska sola mycket och då blecks ärren lite förhoppningsvis! 

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0