3 veckor med tetralysal!

Idag har jag gått på tetralysal i 3 veckor och ätit 42 av 200 tabletter. Det hjälper kanske lite för jag har inte fått så många finnar efter jag börjat på tetralysal igen. Men som sagt jag går bara på det nu igen för att hålla det någotsånär i schak just nu och för att kunna få roaccutan igen om det behövs! Allt funkar bra, det med mjölken  och kalsiumet får bli som det blir.. Det spelar kanska inte så stor roll trots allt. Jag använder även krämen differin de kvällar jag har lite mer utslag i ansiktet och det fungerar också bra! 
 

Alla är vi olika!

När det gäller akne är alla så himla olika. Det som hjälper på en hjälper absolut inte på en annan! Därför är det ju så sjukt svårt att bekämpa akne. Det finns massa hemma knep, myter, kurer, krämer, tabletter och annat trams som sägs ska hjälpa. Och ja allt det där som säljs mot akne måste ju hjälpa på någon men på vem är ju den stora frågan. Och svaret på det är vilken typ av akne har du? Har du några finnar ibland? Fler finnar men inte så långvariga och stora? Väldigt många, stora och jobbiga? Alltså vilken av de 3 typerna av akne har du? När man vet det kan man ju fråga sig varför har just jag akne? Beror det på något jag äter? Alltså blossar det upp speciellt efter jag ätit något? Får du det i samband med mens? Beror det på fel sorts smink? Har några nära släktingar så som syskon, föräldrar, mor och farföräldrar haft akne? När du vet varför just du har akne kan det bli lättare att bekämpa.
 
Tyvärr vet man inte vad som är rätt för just dig men något som är viktigt är att se varningstäkten för svår akne. Gå då till en hud läkaren och stå på dig för din sak för alla läkare är inte lika bra. Min förra var fruktansvärt dålig och var hemskt otrevlig och ville inte alls hjälpa sina patienser. Det är nog lite bättre kompets i storstäderna om akne. Låt inte någon säga till sig att det går över när du gifter dig eller att det hör tonåren till för det är skitsnack. Hade jag inte gått till en läkare hade jag nog haft akne tills jag minst var 30 år... För det försvinner inte av sig själv om man har så pass mycket. Men läs därför om akne innan tex kolla på bloggar fråga folk som har samma problem som du. Var modig, var stark, våga vara dig själv. Hjälp dig själv att bli av med aknen! 
 
Jag hoppas jag hjälper någon. Hjälper någon att tro och hoppas på att det blir bättre men att det tar tid. Jag hoppas att någon vågar söka hjälp. Jag hoppas att alla blir fria från sin akne någon gång! 
 
 

P-piller

För att bekämpa finnar och akne kan man även få p-piller som kvinna! Jag fick detta efter min första behandling med tetralysaler för lite mer än 2 år sedan. Jag fick Yasmin och jag går fortfarande på dem. De hjälper inte men när jag fick roaccutan så var man tvungen att gå på någon form utav preventivmedel så de blev det Yasmin. När jag fick Yasmin sa de att där fanns 3 sårter mot akne men när jag senare ville bytta var barnmorskan som ett frågetecken o visste inte vad hon skulle säga eller göra. De erbjöd mig Cilest men det verkade som man gick mer upp i vikt av dem så jag struntade i det. Jag vet att Cilest har fungerat för någon som haft akne men då har hon typ 2 av finnar. Många men ytliga. Sedan har jag tagit reda på att där finns en sort som heter Diane. Det värkar som om det är en sort som är klassad som akne medicin. Har funderat på om inte jag ska prova den sorten men isf efter jag gått klart på tetralysalerna.. Gemensamt för alla dessa 3 p-piller sorter är att du som ska använda dem inte ska ha bröstcancer eller blodpropp i släkten. Har du det kan du inte få de utskrivet direkt utan måste göra ett blodprov. Min pappa har haft en blodpropp så jag fick göra detta blodprov. De tar ca 1 månad att få svar på detta blodprov.. Väldigt lång tid men säg vad som inte tar lång tid inom sjukvården! 
 
Här är länkar till bipacksedlen och läkemedelsinformation på de 3 sorterna.
 
 
Yasminhttp://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20000922000045
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagen levererade!

Igår var det fredag och fest! Hade en rolig kväll med mycket skratt och dricka! Det var en super bra start på lovet! Där är en grej som är bra med att gå på tetralysaler man får dricka alkohol när man gå på den medicinen! Det kan man inte när man går på roaccutan och det suger kan jag lova! Man kan ju ha kul ändå så klart men jag är en sån som hänger upp mig på det och klagade väldigt mycket på just den bitten när jag gick på roaccutan men då var ju så värt det! Ikväll blir de myskväll ist! Ha det så bra!
 
 
 
 
 
 

Give Me Some Motivatio!

Idag är en så dag man varken vet in eller ut.. Skippade träningen för mår lite dåligt tror jag! Tjockade mig med chocklad muffins ist! Inte bra för huden! Jag känner att jag behöver lite motivation! Imon är det alla hjärtans dag ingen speciell och fira med men ändå! Snart helg och sportlov för oss här nere i Skåne! Motivationen får ligga i att allt blir bättre bra man gör något åt det! Så här är en bild efter Roaccutan och en förre! 
 
 
 
November 2012!
 
 
 
 
Oktober 2011!
 
 

Mjölk + Tetralysaler = Fungerar inte!!!

Jag pallar inte! Det går inte att vara laktosintolerant 12 timmar varje dag! Det fungerar inte och speciellt inte om man lever mitt liv med sen kvällsmat klockan 21 på kvällen som är havregrynsgröt...
 
Tetralysaler får man inte ta 3 timmar före du intagit mjölk produkter och 3 timmar efter och så tar man ju 2 tabletter om dagen!
 
På morgonen går det för att jag äter frukost vid 6 tiden så kan ta tabletten vid 9-10 tiden. Men på kvällen kommer jag hem runt 21 på vardagarna från träning och då äter jag havregrynsgröt och sedan tar tabletten och går och lägger mig! Och detta fungerar ju inte eftersom att tabletten har ingen verkan då! 
 
Ett litet dilemma! 
 
       
 

Tetralysal!

Yes! Jag fick som jag ville idag! Så nu blir det att gå på tetrealysaler i 3 månader. Egentligen kanske jag inte borde vara så glad över detta men det är jag för nu har jag en mycket bättre doktorn och jag är ett steg närmare att få roaccutan till hösten igen. Doktorn tyckte inte att jag hade så mycket akne längre och ett tag trodde jag inte att hon skulle ge mig tetralysaler utan bara en kräm men tack och lov så fick jag tabletterna! Jag har ju inte så mycket akne längre men ändå jag har och den liksom kommer tillbaka och det vill inte jag. Ska ta den första tabletten ikväll! :D
 
 
 
Typ sista läkaren som skriver recept lappar! 
 
 
 
Allt jag fick idag. Tetralysaler, differin, skinoren. 
Tetralysa ska tas två tabblet om dagen. Morgon och kväll.
Differin ska sättas på finnar innan man går och lägger sig.
Skinoren dagtid eller när det blir mer sol ute endast på kvällen.
 

Bokad tid till doktorn!

Nu har jag äntligen fått tag i den privat läkaren som jag gick hos lite hösten 2011. Hon kunde då inte ge mig roaccutna eftersom man måste ha fått tetralysaler i minst 3 månader utskrivet av den läkaren. Så då bytte jag tillbaka till den läkarna som jag inte tyckte om. Men nu har jag fått en tid till imon kl. 11.30! Jag hoppas på det bästa att jag får tetralysaler utskrivit och kommer överrens med henne om att jag vill börja på roaccutan till September. Håller tummarna! Den här gången måste jag stå upp för mig själv och inte låta läkaren trycka ned mig! Man ska inte vara så blind och tro på att de säger! Man ska föra fram vad man vill ha sagt och stå upp för vad man vill!
 
 
Do Not Let Anyone Push You Down!
Believe In Yourself!
Be Strong Girl!

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0