Vilken typ av akne har du?

Akne kan delas in i olika kategorier beroende på hur svår den är!

Till er som inte går på roaccutan!
Akne är en hudsjukdom!

1. Acne comedonica Mestadels pormaskar, knappt några infektioner alls. = finnar ibland inget alvarligt.

2. Acne papulopustulosa Mestadels inflammationer, små varfyllda blåsor. = mer finnar, och även kanske rodnad i ansiktet.

3. Acne nodulocystica Den svåraste graden av finnar. Stora varfyllda blåsor (cystor) som ofta bildar ärr. = bölder, som knutor går ej att klämma på!

Jag har den senare versjonen och det är ju den som är värst! Jag blir lite irriterad på människor när de säger att det är normalt att ha akne. jo visst är det. men inte som jag har det! om man hade de senare versjonerna ska man fundera på att gå till doktorn på allvar! har man mer än tio finnar i taget så har man mycket akne enligt apotekets råd. och sen brukar folk säga ja men det går över när du blir äldre o blablabla.. nä det kanske det inte gör på många många år och isf när det hade gått över av sig själv så hade man haft ett rött ansikte fullt av ärr! och idag finns det mycket bättre hjälp hos sjukvården än när våra föräldrar var i vår ålder så våga gå till en läkare om det ser för jävligt ut! och lyssna inte på folk som säger men du är fin ändå o det går över.. mår du inte bra av det så gör något åt det något som fungerar på riktigt.. och bättre att fråga någon en gång för mycket än för lite!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

OmAttHaAkne

Om att ha akne? Att gå på Roaccutan, Tetralysaler, Yasmine och Diane!

RSS 2.0